Training tot Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) /
Data Privacy Officer (DPO)

Voor wie:

Iedereen die binnen de organisatie of het bedrijf te maken heeft met persoonsgegevens of privacygevoelige informatie. Denk hierbij aan administratieve en commerciële functies, (HR) managers en ICT-beheerders.

Resultaat:

U kent alle begrippen die te maken hebben met de AVG. U heeft alle kennis om collega’s en het management te informeren over de AVG. U kunt na deze training als Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) of Data Protection Officer (DPO) aan de slag!

Duur:

2 dagdelen van maximaal 3 uur.

Locatie en tijdstip:

Den Helder 6 en 13 november 2018 Vol
Alkmaar 5 en 12 maart 2019

Prijs:

€1195,-

Waarom:

Vanaf 25 mei 2018 is een Functionaris Gegevensbescherming (F.G.) verplicht. Met de training Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) / Data Privacy Officer (DPO) zorgt u voor een goed opgeleide professional die invulling kan geven aan deze verantwoordelijkheden.

Heeft u als organisatie al een F.G.? Dan behoudt de Autoriteit Persoonsgegevens als nationale toezichthouder alle bevoegdheden. Een F.G. meldt onder andere een datalek.

Sinds 1 januari 2016 geldt de Wet Meldplicht Datalekken. Dit houdt in dat organisaties direct een melding van een datalek moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het komt vaker voor dat de organisaties het datalek ook moeten melden aan de betrokkenen.

Voorkom een boete.
Reserveer nu een plek!

Voorkeur locatie *

* deze velden zijn verplicht

Er zijn volgens de AVG drie soorten organisaties die verplicht zijn om een Functionaris Gegevensbescherming aan te stellen:

 

  • Gemeenten, zorgorganisaties, provincies, overheids- en onderwijsinstellingen.
  • Organisaties die vanuit hun kernactiviteiten op grote schaal gevoelige persoonsgegevens verwerken zoals politieke partijen, vakbonden en belangengroeperingen.
  • Organisaties die vanuit hun kernactiviteiten op grote schaal individuen volgen, zoals bedrijven die zich bezig houden met profiling, cameratoezicht en personeelsvolgsystemen.

Meer informatie en iemand direct spreken? 
0223 – 611 289

Training pogramma:

Deel 1: Inleiding in de AVG

In deze module krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Waarom is er een nieuwe privacywet?
  • Wat verandert er?
  • Wat houdt de nieuwe wet in en wat is het doel?
  • Wat zijn de basisbegrippen?
  • Wat is een persoonsgegeven en wat is verwerken?
  • Kennistest: Is dit een persoonsgegeven?
Deel 2: Het juridisch kader

Tijdens deze module krijg je inzicht in:

  • Tijdlijn en juridisch kader
  • Rechten van betrokkenen
  • Gevolgen en plichten voor organisaties
  • De basisbeginselen
  • Doel en grondslag
Deel 3: Gevolgen voor jouw organisatie

In deze module ga je aan de slag met de vraagstukken:

  • Wat zijn de rechten en plichten van betrokkenen?
  • Wat is een verwerkingsregister en hoe maak je deze voor jouw organisatie?
  • Hoe ziet een register van verwerkingen eruit?
  • Wat staat er in een privacyverklaring?
  • Wat zijn de gevolgen voor het personeel?
Deel 4: Datalekken en meldplicht

Deze module behandelt de volgende thema’s:

  • Wat is een datalek?
  • Autoriteit Persoonsgegevens en sancties
  • Meldplicht datalekken
  • Wanneer melden en aan wie?
  • Hoe intern communiceren?
  • Stappenplan datalekken
  • Kennistest: Wat is een datalek?
Deel 5: Privacy en risicomanagement

Tijdens deze module worden de volgende termen behandeld:

  • Privacy by design en privacy by default
  • Data Protection Impact Assessment (DPIA)
  • Wat is de rol van een FG of DPO?
  • Hoe stel je een privacy beleid op
  • Hoe zorg je ervoor dat het privacy beleid intern geborgd wordt?
  • Tips en praktijkvoorbeelden